Nezaboravna avantura

Zašto je ovaj program baš za Vas?

1. Putovanje na drugi kontinent

Odlazak na neko novo mesto uvek predstavlja specifično uzbuđenje. Kada je reč o drugom kontinentu, taj osećaj se podiže na još viši nivo. Mogućnost da uživo posetite Menhetn i odmarate se u Central Parku, slikate panoramu grada sa oblakodera u Čikagu, posetite Holivud u Los Anđelesu, doživite noćnu atmosferu blještavog Las Vegasa ili uživate u plažama i izlascima u Majamiju, za većinu studenata je dovoljan razlog da učestvuju u programu.

2. Zabava i druženje sa vršnjacima i do 5 meseci

Letnji raspust za većinu studenata predstavlja najlepše doba godine. Zamislite da ste u mogućnosti da sami sebi obezbedite boravak na plaži svakog dana 5 meseci. Ukoliko ipak više volite prirodu, postoje i radne ponude koje se nalaze upravo na takvim mestima gde ste okruženi neopisivim prirodnim lepotama. Za one najaktivnije, na raspolaganju su brojni klubovi i barovi u turističkim mestima, naravno ukoliko možete da uskladite izlaske sa obavezama na poslu. Za studente koji više vole mirniji provod i žele da iskoriste slobodno vreme za odmor od učenja i ostalih obaveza tokom godine, W&T program predstavlja idealan način da to i ostvarite.

3. Upoznavanje novih kultura i sticanje novih prijatelja

Jedna od glavnih karakteristika programa je upoznavanje drugih studenata koji dolaze iz različitih delova sveta. Tokom svog boravka u SAD, imaćete prilike da upoznate različite kulture i običaje, kao i da budete dostojan reprezent svoje zemlje. Veoma često se dešava da upravo ti ljudi sa kojima ćete provoditi većinu svog vremena, raditi ali i izlaziti, deliti sve svoje doživljaje i iskustva, postati pravi prijatelji za ceo život.

4. Usavršavanje engleskog jezika

Po dolasku u SAD kod svih studenata se gotovo po pravilu javlja takozvani kulturni šok. Najveći razlog za to svakako predstavlja strani jezik koji postaje primarni. Na početku nailazićete na poteškoće prilikom govora, ali vremenom se svi studenti opuste i prestanu da obraćaju pažnju. Dan kada shvatite da više uopšte ne razmišljate kako da nešto izgovorite je dan kada ćete uvideti još jednu od velikih prednosti ovog programa.

5. Radno iskustvo i stvaranje radnih navika

Veliki broj studenata do sada nije imao prilike da se susretne sa poslovima koji se obavljaju puno radno vreme. Iako ti poslovi uglavnom nisu u vezi sa fakultetom, oni stvaraju radne navike, razvijaju osećaj za odgovornost i timski duh. Sve ove osobine će u budućnosti biti itekako korisne. Nakon završenog programa, sigurno ćete mnogo više ceniti slobodno vreme.

6. Osamostaljivanje

Samostalan život je želja svih mladih. Bez obzira da li ste u mogućnosti da se ranije ili kasnije otisnete u svet odraslih, ovo je idealna prilika da testirate sebe i vidite da li ste sposobni da se u potpunosti osamostalite i brinete o sebi. Za veće i složenije probleme imaćete podršku sponzorske agencije 24/7, ali za sve ostalo moraćete da se pobrinete sami. Jedno veliko iskustvo za kasnije izazove u životu.