Nezaboravna avantura

Zašto je ovaj program baš za Vas?

1. Život u Americi

Sjedinjene Američke Države su jedan globalni kulturološki fenomen. Na više načina ta kultura je uticala na našu percepciju sveta kroz filmove i razne ekranizacije, muziku, vesti, politiku, ekonomiju... Mogućnost da uživo vidite sva ta mesta o kojima ste slušali i gledali preko raznih medija predstavlja jedinstven doživljaj. Odmarajte u Central Park-u, slikajte panoramu grada sa oblakodera u Čikagu, prošetajte se holivudskom stazom slavnih u Los Anđelesu, doživite atmosferu blještavog Las Vegasa, uživajte u plažama i izlacima u Majamiju... Stvorite sopstvenu sliku Amerike, a ne onu o kojoj ste samo slušali!

2. Zabava i druženje sa vršnjacima i do 5 meseci

Letnji raspust za većinu studenata predstavlja najlepše doba godine. Zamislite da ste u mogućnosti da sami sebi obezbedite boravak na plaži svakog dana 5 meseci. Ukoliko ipak više volite prirodu, postoje i radne ponude koje se nalaze upravo na takvim mestima gde ste okruženi neopisivim prirodnim lepotama. Za one najaktivnije, na raspolaganju su brojni klubovi i barovi u turističkim mestima, naravno ukoliko možete da uskladite izlaske sa obavezama na poslu. Za studente koji više vole mirniji provod i žele da iskoriste slobodno vreme za odmor od učenja i ostalih obaveza tokom godine, Work and Travel program predstavlja idealan način da to i ostvarite.

3. Nova kultura novi prijatelji

Svi učesnici imaju jedinstvenu priliku da iskuse svakodnevni američki život na jedan način koji se u potpunosti razlikuje od iskustava klasičnih turista, ne samo zbog vremenskog perioda koji prvode u SAD-u, već najviše zbog načina na koji bi ga provodili, i to je glavna ideja kao i prednost Work and Travel programa. Sva iskustva i znanja koja budete sticali proizilaziće iz svakodnevnih dešavanja i interakcije sa ljudima na jedan vrlo direktan način. I to ne samo sa lokalnim stanovništvom, već i sa ostalim studentima iz celog sveta koji su učesnici programa. Veoma često se dešava da kroz posao, izlaske i uzajamno deljenje iskustava, upravo ti ljudi, sa kojima ćete provesti većinu svog vremena, postanu vaši pravi prijatelji za ceo život.

4. Usavršavanje engleskog jezika

Po dolasku u SAD kod svih studenata se gotovo po pravilu javlja takozvani kulturni šok. Najveći razlog za to svakako predstavlja strani jezik koji postaje primarni. Na početku nailazićete na poteškoće prilikom govora, ali vremenom se svi studenti opuste i prestanu da obraćaju pažnju. Dan kada shvatite da više uopšte ne razmišljate kako da nešto izgovorite je dan kada ćete uvideti još jednu od velikih prednosti ovog programa.

5. Radno iskustvo i stvaranje radnih navika

Veliki broj studenata do sada nije imao prilike da se susretne sa poslovima koji se obavljaju puno radno vreme. Iako ti poslovi uglavnom nisu u vezi sa fakultetom, oni stvaraju radne navike, razvijaju osećaj za odgovornost i timski duh. Sve ove osobine će u budućnosti biti itekako korisne. Nakon završenog programa, sigurno ćete mnogo više ceniti slobodno vreme.

6. Osamostaljivanje

Samostalan život je želja svih mladih. Bez obzira da li ste u mogućnosti da se ranije ili kasnije otisnete u svet odraslih, ovo je idealna prilika da testirate sebe i vidite da li ste sposobni da se u potpunosti osamostalite i brinete o sebi. Za veće i složenije probleme imaćete podršku sponzorske agencije 24/7, ali za sve ostalo moraćete da se pobrinete sami. Jedno veliko iskustvo za kasnije izazove u životu.