Restaurant ...

108. Anchorage/Fairbanks/Denali Denali, AK

Cena radnog sata

$

10.00

po satu

Broj sati

35

nedeljno

Smeštaj

Da

Napojnice

Ne

Cena smeštaja

pomoć poslodavca

Datum početka

21.05.2017

Responsibilities

- Dishwashers
- Preep Cooks
- Laundry Attendants
- Luggage Handlers
- Room attendants
- Resort workers

Requirements

Must be able to stand for long hours and be able to complete physical work in a hot or humid area.

Other info

Housing provided

Denali

Denali je mesto smešteno u istoimenom nacionalnom parku i prirodnom rezervatu. I mesto i nacionalni park dobili su ime po planini Denali na kojoj se nalaze i koja se smatra najvećom u celoj Severnoj Americi sa visinom od 6190 metara. Nacionalni park se prostire na površini od 24500 metara kvadratnih. U nižim predelima nalaze se većinom šume, u srednjem tundre i tajge a delovi nacionalnog parka sa velikom nadmorskom visinom pokriveni su snegom i ledom preko cele godine. Da bi se očuvala netaknutost prirode i životinja koje žive u Denali nacionalnom parku postoji samo jedan glavni put koji ide od aerodroma Mc Kinley kroz centar nacionalnog parka. U tom centru se nalaze svi sadržaji, uključujući hotele, restorane, prodavnice i objekte za zabavu posetilaca. Ostali delovi su teže dostupni jer nema kategorisanih puteva. Denali je idealno mesto za ljubitelje prirode, i osobe koje bi da se na nekoliko meseci udalje od urbanog gradskog života.

Alaska

Alјaska (engl. Alaska), savezna je država SAD od 1959. godine i nalazi se u krajnjem severozapadnom delu SAD. Najveća je po površini, 1.518.775 km² sa brojem stanovnika oko 500.000. Prekrivena je planinama sa aktivnim vulkanima i lednicima. Tu se nalazi i najviši vrh Severne Amerike (Maunt Makinli) visok 6.149 m. Klima Alјaske je hladna i subpolarna, a u primorju umerena kontinentalna i vlažna. Najveća reka je Jukon, a država ima i mnogobrojna jezera. Rudna bogatstva Alјaske su zlato, srebro, bakar, platina, olovo, ugalј, uranijum i dr.

Glavni stanovnici (Eskimi, Aleuti, Indijanci, belci i crnci). Eksploatacija nafte zadovolјava skoro jednu četvrtinu potreba SAD. Razvijen je i ribolov (najčešće na losose i kitove). Ukupna zarada Alјaske od ribolova i eksploatacije rudnih bogatstava iznosi oko 5 milijardi dolara.

Prvo naselјe osnovali su Rusi koji kontrolišu ovu teritoriju do 9. aprila 1867, kada je, usled finansijskih teškoća u Rusiji, straha da bi Britanci mogli preuzeti kontrolu nad teritorijom te sve slabije trgovine sa naselјenicima, za 7.200.000 dolara (ekvivalent vrednosti od 90.750.000 dolara 2005.) prodaju Sjedinjenim Američkim Državama.

još poslovnih ponuda